Αισθητική Οδοντιατρική

Το στόμα και τα μάτια είναι τα δύο στοιχεία του προσώπου που παρατηρούμε πρώτα όταν έρθουμε σε επαφή με έναν άνθρωπο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα υγιές και αστραφτερό χαμόγελο. Ένα χαμόγελο που φωτίζεται από λευκά και αστραφτερά δόντια μάς χαρίζει αυτοπεποίθηση.

Δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο χρώμα δοντιών και ούτε παραμένει σταθερό το χρώμα των δοντιών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Διάφοροι παράγοντες μπορούν να καθορίσουν το χρώμα των δοντιών μας και να το επηρεάσουν.

Στις αιτίες που προκαλούν αποχρωματισμό των δοντιών μας περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

Η αισθητική οδοντιατρική απαντάει στην επιθυμία όλων μας για βελτιωμένη αισθητική και ένα καλύτερο χαμόγελο.

Ο ασθενής έχει πολλές επιλογές αισθητικής αποκατάστασης. Μπορεί να επιλέξει μεταξύ μιας απλής λεύκανσης δοντιών ή να προβεί σε άλλες πιο επεμβατικές αποκαταστάσεις, όπως είναι οι όψεις σύνθετης ρητίνης ή πορσελάνης.

Λεύκανση

Πραγματοποιείται στο σπίτι με τη χρήση εξατομικευμένων συσκευών λεύκανσης ( διαφανή ναρθηκάκια), στα οποία τοποθετείται ένα ειδικό ζελέ λεύκανσης. Πριν από τη θεραπεία λεύκανσης στο σπίτι προηγείται έλεγχος των δοντιών στο ιατρείο για τυχόν τερηδόνα και ουλίτιδα και καθαρισμό των δοντιών.

Όψεις Σύνθετης Ρητίνης

Γίνεται σε μία μόνο επίσκεψη και μπορούμε να βελτιώσουμε την μορφολογία και το χρώμα των προσθίων δοντιών με τρόπο απλό και γρήγορο.

Έχει μειονέκτημα την αλλαγή χρώματος σε βάθος χρόνου και ότι είναι πιο εύθραυστες συγκριτικά με τις όψεις πορσελάνης ενώ το πλεονέκτημα τους είναι το χαμηλότερο κόστος.

Όψεις Πορσελάνης  (lifting  δοντίων)

Εργασία ελαφρά επεμβατική, κατά την οποία αφαιρείται ελάχιστη οδοντική ουσία στο μπροστινό μέρος των δοντιών και αντικαθίσταται από μία λεπτή φλούδα πορσελάνης η οποία προσδίδει λάμψη, λευκότητα και μορφολογία ανάλογη των φυσικών δοντιών.

Ένθετα-επένθετα ρητίνης-πορσελάνης

Πρόκειται ουσιαστικά για μεγάλα “σφραγίσματα” από πορσελάνη ή ρητίνη που όμως κατασκευάζονται στο εργαστήριο με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη αισθητική σε σχέση με τα “σφραγίσματα” που κατασκευάζονται απευθείας στο στόμα. Χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση εκτεταμένων απωλειών οδοντικής ουσίας σε πίσω δόντια και είναι πιο συντηρητικές εργασίες σε σχέση με τις στεφάνες (θήκες) γιατί δεν απαιτούν την ολοκληρωτική κάλυψη του δοντιού αλλά μόνο του τμήματος που λείπει.